FRI FRAGT FRA 399 DKK
Resistent stivelse kartoffelfibre 250g
Produkt beskrivelse
Resistent stivelse, mindre glukosestigning. Keto essentielle.
Resistent stivelse, også kendt som kartoffelfibre, er en af komponenterne i kostfibre. Det er en type kulhydrater, der ikke absorberes af vores krop. Det produceres efter kogning og afkøling af produkter, der indeholder store mængder stivelse, f.eks. kartofler. Den resistente stivelse, der skabes på denne måde, er værd at inkludere i din kost, primært på grund af det faktum, at kartoffelfibre er et næringsstof for vores tarmbakterier, dvs. et præbiotikum. Præbiotika tager sig af vores tarmmikroflora, og vi giver ofte for lidt af dem til vores krop.
Takket være dets gode bindings- og fortykningsegenskaber er kartoffelfibre ideelle til bagværk med lavt kulhydratindhold. Med tilsætning af resistent stivelse kan du for eksempel tilberede ketobrød, brød eller rundstykker. Kartoffelfibre absorberer vand meget godt og er neutrale, det vil sige, at de ikke har nogen smag eller lugt. Du kan også tilføje lidt til müsli, yoghurt eller en smoothie. Derudover har den stor fortykning af saucer og dressinger.
Forveksle ikke kartoffelfibre (resistent stivelse) med kartoffelstivelse, de er ikke det samme produkt. Først og fremmest adskiller de sig i egenskaber og næringsværdier. Mens kartoffelstivelse kun er kulhydrater, indeholder kartoffelfibre få af dem. Desuden påvirker resistent stivelse ikke smagen og lugten af mad. Derudover er det fibre, der kan indgå i mange specialiserede diæter.
På grund af dets lave kulhydratindhold er kartoffelfibre meget udbredt i ketogene og kulhydratfattige diæter. Det anbefales også i kosten til diabetikere og personer med type 2-diabetes eller insulinresistens af en grund. Dette skyldes, at resistent stivelse på grund af den måde, den fordøjes på, ikke forårsager frigivelse af glukose i blodbanen og dermed ikke forårsager insulinsekretion.